UNIVER – Dekorativna iverica

Univer je ploča od iverice, osnovni materijal drvne industrije u izradi nameštaja za opremanje enterijera. Vrlo je praktičan materijal koji nudi raznovrsne mogućnosti obrade i ima visoku izdržljivost. Upravo ga to čini idealnim izborom kako za kućne enterijere tako i za različite komercijalne svrhe.

Prvenstveno je osmišljen u vremenima nestašice i rata kao jeftina zamena za drvo, a danas predstavlja najjači oslonac proizvođača nameštaja. Kako je pristupačniji od drveta, predstavlja izuzetno pogodnu zamenu za njega. Laminiranjem sa kvalitetnom papirnom folijom i struktuiranjem površine dobija se širok izbor boja, verodostojna imitacija topline drveta i raznolikost kombinacija koja je otvorila novo poglavlje u dizajnu nameštaja.

Obradu ovog materijala odlikuje kantovanje isečenih komada. Kant trake se mašinski lepe i obrađuju pomoću kanterice skrivajući presek ploče.

Za sve dezene univera nudimo i odgovarajuće kant trake, što olakšava proces i omogućava da se finalni proizvod uklopi u željeni estetski izgled.